Kapitel 1

Earth Hour.

Idag är det den globala klimatmanifestationen Earth Hour – mellan kl. 20:30-21:30, oavsett var i världen du befinner dig, släcker man alla lampor för att uppmärksamma klimatfrågan.

Kampanjen startades av WWF år 2007. Kampanjen skedde då i Sydney som ett ”lights out” event för att uppmärksamma klimatförändringarna. Sedan dess har organisationen Earth Hour växt och evenemanget genomfördes 2018 i 188 länder. I år väntar man sig att slå nytt rekord med ännu fler platser som släcker lyset. Kampanjen har kommit att anammas av allt från stora landmärken så som Eiffeltornet till kommuner och andra statliga verksamheter.

Eftersom Earth Hour är en symbolisk kampanj, för att uppmärksamma att vi behöver agera mot klimatförändringarna och andra miljöproblem, mäter arrangörerna inte hur stor effekt timmen har på koldioxidutsläpp och elanvändning det dygnet.

Den svenska delen av Världsnaturfonden uppmanar detta år folk att hashtagga #ökatakten för att uppmana politiker och företag att ta krafttag mot Sveriges klimatmål om netto noll utsläpp år 2045.

Vi ska släcka, gör det du med!

Så kan du delta:
– Släck lamporna du har hemma och eventuellt all icke-nödvändiga elektriska apparater så som TV, högtalare, etc.
– Ta ett klimatlöfte. Ät veganskt under en månad – eller längre, minska ditt matsvinn, ta med dig en påse/kasse till affären när du ska handla istället för att köpa en ny, boka en tågsemester istället för flygsemester, ta en shoppingfri månad – bjud in till klädbytarträff eller handla på Second Hand.
– Uppmana dina vänner att göra som du i sociala medier, men kom ihåg att stänga av telefonen under den släckta timmen.

Källor:

1 reaktion på ”Earth Hour.

  1. Nice post. I used to be checking continuously
    this weblog and I am impressed! Very helpful information particularly the remaining phase
    🙂 I maintain such info a lot. I was looking for this particular
    information for a very lengthy time. Thank you and best of luck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *