Kapitel 1

Hur mycket koldioxid släppte vi ut under augusti?

Sista sommarmånaden har passerat och vi har nu höst. Helt galet vad tiden går fort! Så pass fort att vi faktiskt glömt att väga in oss för augusti. Det återstår bara 4 månader kvar på året och därmed 4 månader kvar på vårt projekt Klimatbanta – att leva på 1 ton koldioxid var under 2019. Vi har använt oss av klimatkontot där vi skriver in det vi har gjort/förbrukat denna månad. För våra bil/buss/tåg-resor har vi använt oss av Klimatsmartsemester.se. Detta kommer ge ett resultat på vad vi skulle ha förbrukat detta år om vi levde hela året som vi levt under augusti månad. Jag (Viola) låg under min budget i augusti, rättare sagt på 0,83 ton koldioxid/år. Adam låg på 1 ton i augusti.

Jag fick 0,93 ton koldioxid. Jag åkte ToR med tåg till Köping då det är släktträff där varje år. Släktträffen är bara en gång per år och har därför räknat med bara en sådan resa. Jag flyttade dessutom ner till Stockholm med tåg, men eftersom jag bara kommer flytta en gång i år räknar jag med bara en flyttresa på hela året.

Adam fick 0,9 ton koldioxid. Denna månad reste Adam väldigt lite vilket ger ett lägre utsläpp än Viola. Få bilresor och i övrigt få resor syns tydligt när vi räknar ut månadens utsläpp.

Som ni kanske förstår ovan bor vi nu på två olika platser i landet. Adam bor kvar i Åre medan Viola bor i Stockholm. Detta gör att våra utsläpp och förutsättningar dessa 4 sista månader av året kommer att se lite olika ut. Det ska bli intressant att se hur stor skillnad det blir i utsläpp då Viola kommer att resa kollektivt nästan varje dag medan Adam kan gå till nästan allt, men åker bil någon gång i veckan tillsammans med kompisar. Hur har dina månadsutsläpp sett ut?

2 reaktioner på ”Hur mycket koldioxid släppte vi ut under augusti?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *