Kapitel 1

Vår bästa inspiration!

Vi är väldigt passionerade för klimatet och gör så gott vi kan för att vi ska släppa ut så lite koldioxid som möjligt. Utöver att vi drivs av att ständigt förbättra oss, drivs vi av inspiration från olika håll. Vi vill därför dela med oss av vår bästa inspiration för att förhoppningsvis kunna inspirera er ännu mer till ett klimatsmartare liv!

Dokumentärer:
Storuman forever (SVT Play) – Björn Ferry och Heidi Andersson startar ett projekt där dom med familj och vänner ska leva som om de skulle förbruka 2 ton CO2/person/år.

Zero Impact (UR Play) – programledaren Özz Nûjen följer fyra familjer som ska under 30 dagar minska sina utsläpp till 2 ton CO2/person. De har till sin hjälp klimatforskaren Fredrik Hedenus.

Before the flood (Netflix) – Leonardo DiCaprio reser runt i världen och träffar forskare för att få reda på sanningen om klimatförändringar.

Fossilbranchens sista strid (SVT Play) – efter 200 års dominans utmanas kol och olja som den självklara vägen mot välstånd. Men samtidigt som sol- och vindkraft blir allt billigare så blir motståndet mot en omställning allt hårdare.

The True Cost (Netflix) – en dokumentär som undersöker modeindustrins påverkan på människor och miljön.

Cowspiracy (Netflix) – en dokumentär som undersöker jordbrukets påverkan på klimatet och miljön. Ta den dock med en nypa salt då den fått kritik för att vara någorlunda överdriven.

Böcker:
Scener ur hjärtat, Malena Ernman – en oerhört stark bok om Malena Ernmans familj, deras döttrars tuffa uppväxt och hur de kommit att kämpa för klimathotet tillsammans med dottern Greta Thunberg.

Klimatinfo för alla, Markus Larsson – en liten smidig handbok med sammanfattning av den forskning som finns om klimatförändringarna.

Det här förändrar allt, Naomi Klein – världen går mot sin undergång och väldigt lite görs för att försöka undvika katastrofen. I Det här förändrar allt försöker Naomi Klein ta reda på varför.

Bloggar:
lowcarbonlife.se – en blogg om hur Petter Olson, en mångkampare och trebarnspappa bosatt i Stockholm, hade som mål att leva på 1 ton koldioxid under året 2018. In på hans blogg och läs mer om hans resa!

Supermiljöbloggen – på Supermiljöbloggen kan du läsa de mest aktuella nyheterna om miljö och klimat.

Instagram-konton:
gretathunberg – Greta Thunberg är en klimataktivist som skolstrejkar för klimatet. Hon sticker inte under stolen med att klimatfrågan är en krisfråga, och det gillar vi!

KlimatSverige – nätverket KlimatSverige samlar organisationer och enskilda som tar klimatforskningens varningar på fullt allvar.

Klimatklubben – en av många bra inspirationssidor på Instagram där de tar upp många heta ämnen, allt från flygresor till shopping.

Wedonthavetime_in_sweden – sprider historier om människor som rör klimatfrågan i Sverige.

Protect Our Winters Sweden – Protect Our Winters är en global organisation som samlar snösportvärlden i kampen mot klimatförändringarna.

Poddar:
Klimatpodden –  i Klimatpodden får du möta aktivister, forskare, ekobeställare, entreprenörer och andra som agerar för att stoppa klimatförändringarna.

Klotet – Klotet är vetenskapsradions internationella miljöprogram i Sveriges Radio P1. Handlar om allt inom miljöfrågor och klimat.

Miljöpodden – i podcasten diskuteras olika miljövetenskapliga teman, såsom klimatförändringarna, förnyelsebar energi, miljöpsykologi, -filosofi, -politik m.m, tillsammans med olika experter och yrkesutövare.

Observera att detta bara är ett axplock av inspirationskällor vi har. Det finns många fler bra källor för inspiration. Vilka är dina inspirationskällor för ett mer klimatsmart liv? Skriv till oss!

1 reaktion på ”Vår bästa inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *