Vision

Det är lätt att säga ”vad lilla jag gör spelar ingen roll, vi är ju 7,5 miljarder människor på jorden”. Det tror inte vi på. Varje liten handling spelar roll, det är vi helt övertygade om. Därav tror vi också att vårt val att begränsa våra utsläpp under 2019 kommer inspirera någon till att se över sina egna utsläpp, som i sin tur kan inspirera ytterligare. Snöbollseffekten är oerhört effektiv.

Enligt naturvårdsverket är vi år 2021, alltså om 2 år, nere på 50% chans att klara 1,5 gradersmålet. FN:s generalsekreterare, Antonio Guterres, säger att vi har 1 år på oss att ändra kurs för att undvika skenande klimatförändringar. Världens forskare blir allt mer enade om att vi måste minska våra utsläpp nu.

Nu kanske du tror att att vi levt våra liv under ett träd där vi ätit fallfrukt och gjort kläder av granris, men så är givetvis inte fallet. Vi har ätit vår beskärda andel kött, flugit till andra sidan jorden, kört bensinslukande bilar och köpt onödiga konsumtionsvaror på rea. Vi har startat vår resa mot ett hållbart liv och vill genom denna blogg inspirera flera att reflektera över sina egna val. Tillsammans klarar vi allt, för bara det att du läst ända hit är bevis nog att vi kan förändra världen.

https://www.naturskyddsforeningen.se/klimat/klimatrapport-ipcc

https://www.naturskyddsforeningen.se/sites/default/files/dokument-media/konsumtionsutslapp-rapport-9_2_0.pdf

https://unric.org/sv/nyhetsarkiv/27592-generalsekreteraren-uppmanar-hela-fn-att-fa-ledare-att-lyssna

http://www.un.org/en/sections/issues-depth/climate-change/